Monday, January 29, 2007

OSCARS - 2

De SAG – Awards zijn uitgereikt.  De wat.....? De SCREEN ACTORS GUILD prijzen.  Ze zijn niet helemaal hetzelfde (!) maar voor de voorspelling voor de Oscars – ga naar de Oscarpoule van Preview .nl (vanaf vrijdag 2/2 in de lucht) - is het slim om de uitslag van de SAG-Prijzen bij de hand te houden.   Beste acteur: FOREST WHITAKER voor zijn rol in THE LAST KING OF SCOTLAND; Beste actrice: HELEN MIREN voor haar rol in THE QUEEN; Beste mannelijke bijrol: EDDIE MURPHY voor zijn bijdrage aan DREAMGIRLS en Beste vrouwelijke bijrol: JENNIFER HUDSON voor haar geweldige bijdrage aan hetzelfde DREAMGIRLS.  Geen verrassingen want dezelfde uitslag stond al op het scorebord bij de Golden Globes.  
Ik wil het graag nog een keertje uitleggen:  Bij de Oscars kunnen de acteurs en actrices alleen actrices en acteurs nomineren en de in hun ogen beste film. Beste make-up wordt alleen door de make-up artiesten bepaald en datzelfde geldt voor beste cinematografie die alleen door cameramensen kan worden uitverkoren, enz.enz.  En iedereen mag de beste film nomineren. Als nu de Actors Guild (in de VS mag je alleen als acteur werken als je lid bent van de vakbond - The Guild) het een uitgemaakte zaak vindt wie de acteursprijzen moeten winnen dan is het invullen van de Oscar-Poule voor die categorieen een fluitje van de spreekwoordelijke cent.
Piepkleinaddertje onder het gras: De SAG reikte de prijs voor de beste esemble-cast uit aan de film LITTLE MIS SUNSHINE en laat nou net de titelheldin van die film, Abigail Breslin – 10 jaar oud -, genomineerd zijn voor een Oscar in de categorie Best Supporting Actress..... Ai !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home